Markbädd på burk

Plastkassett med filtrering

Markbädd på burk är samlingsnamn för behållare som filtrerar avloppsvatten efter att det behandlats av en trekammarbrunn eller slamavskiljare. En del modeller har inbyggd slamavskiljare. Om man har en gammal cementbrunn innan är det läge att byta ut den till en trekammarbrunn i plast.

Markbädd på burk är mycket känslig för oljor och slamflykt. En del modeller måste man byta, kanske redan efter några år, medan andra kan spolas rent. Det innebär en hel del arbete med denna avloppslösning. Markbädd på burk är inte heller speciellt ekonomiskt sett till livslängd och arbetsinsatsen.

Om du har kök-, tvätt- och duschvatten som ska hanteras separat behövs en modern BDT-anläggning som är både långsiktig och prisvärd med rening för hög skyddsnivå. Läs mer om våra Biorenare här.

För att få ett smidigt, miljövänligt och långsiktigt avlopp rekommenderar vi ett Biovac SBR Minireningsverk. Då får du allt-i-ett och rening till hög skyddsnivå för allt ditt avloppsvatten. Finns för ett till tio hushåll. Läs mer om Biovac SBR minireningsverk här.