Minireningsverk
Tryggt & smart
med allt-i-ett

Välj ett modernt Biovac minireningsverk med smarta lösningar som håller i generationer. Du får konstant aktiv mätbar rening för hög skyddsnivå och effektiv samt billig fosforhantering. När du väljer Biovac minireningsverk hjälper en lokal återförsäljare till med grovplanering, pappersarbete och installation. Vi tar sedan ansvar i hela avloppets livslängd och står redo inom 24 timmar om något händer. Låt oss ta hand om ditt avlopp så kan du göra något du brinner för. Boka ett kostnadsfritt hembesök eller klicka på flikarna nedan och läs mer om minireningsverk.

BOKA KOSTNADSFRITT HEMBESÖK

Tänk framåt med både hjärna och hjärta

Gamla uttjänta avloppslösningar är en stor anledning till att många vatten är förorenade. Det är en en miljöbov som många fastighetsägare inte ens känner till att de har. Mängder av orenat avloppsvatten läcker ut i vår natur varje dag, året om. Alla drabbas av att man blundar för problemet. 

Att avlopp kanske inte ligger högst på agendan som husägare är helt förståeligt men problemet försvinner inte för att vi blundar för det. Därför är en investering i en långsiktig avloppslösning viktigt. Både för din plånbok och för din hälsa. Och det är kanske det viktigaste man kan göra själv för miljön och för framtiden.

Gör ett enkelt val och skaffa Biovac minireningsverk. Enkelt, smart, ekonomiskt och bekvämt. Det finns modeller som passar nästan överallt och de tål att användas året runt i vått och torrt. Undrar du hur länge de håller? Bara lugn. Rätt installerad och med årlig service håller Biovac minireningsverk i generationer!

Bekvämt och hållbart i generationer

Biovac har levererat robusta och trygga minireningsverk sedan 1982. Våra avloppsanläggningar är ett resultat av utveckling och erfarenhet från det tuffa klimatet i Norden. Det handlar inte bara om CE-märkningen. Det ska fungera i verkligheten, i alla väder, med högsta reningsgrad och i generationer framöver. För kunden innebär det att investeringen blir hållbar både ekonomiskt och miljömässigt på kort och lång sikt.

Biovac kräver inte dyra fosforfilter som ska lyftas bort med kran vartannat år eller att man ska behöva rensa silar som krånglar och sätter igen. Vi förlitar oss heller inte på lösningar som kräver ett speciellt pH-värde för att man ska uppnå full reningsgrad. Och vi använder inga aggressiva kemikalier för att rena fosfor.

Framför allt är det viktigt för oss att du som kund inte ska behöva serva ditt eget avlopp. Det ska kännas som att man har kommunalt avlopp. Låt oss ta hand om avloppet så kan du ägna dig åt det du gillar. De smarta lösningarna borgar för ett långsiktigt ägande utan bekymmer i generationer framöver.

"Husdjuren" sköter naturlig process

Biovac minireningsverk har den högsta renings- och buffertkapaciteten. SBR-tekniken, som renar en bestämd sats per gång, ger konstant rätt reningsresultat, år efter år. Tekniken har förfinats av våra egna forskare till att bli en av marknadens mest pålitliga och robusta lösningar.

Du skapar en bakterieflora i reaktorn genom att gå på toa. Dessa små "husdjur" aktiveras med luft och renar avloppsvattnet genom att äta upp inkommande bakterier och mikroorganismer. En stabil och effektiv process. Man kan dessutom vara borta i upp till sex månader utan att bakteriefloran försämras i en Biovac.

För att skilja fosfor från det renade vattnet använder vi flockningsmedel med ett av jordens vanligaste grundämnen, aluminium. Ämnet används bl.a. som en av teknikerna för att rena Östersjön och sjöar från övergödning. Medlet doseras ut i mycket små mängder vid varje reningstillfälle och binder fosfor till slammet.

Vi finns med lokal närvaro

En god kundrelation är allt för oss och det gäller från start. Det ska helt enkelt inte vara krångligt att byta till och sedan äga en modern avloppslösning. När du väljer Biovac får du hjälp av utvalda lokala återförsäljare som ofta är gräventreprenörer och alltid utbildade och certifierade av oss.

Vi finns över hela Sverige och växer hela tiden. Våra lokala återförsäljare hjälper dig med en grovplanering för placering av avloppet, det nödvändiga men tidskrävande pappersarbetet samt entreprenad och installation. Hela processen är viktig för att ditt nya reningsverk ska fungera som det ska i generationer framöver.

Har du frågor längs vägen kan du prata med din återförsäljare eller med oss på Biovac. Men 40 års erfarenhet från tusentals installationer i hela Skandinavien finns vi alltid där om du behöver oss. Det gäller i hela avloppets livslängd. Om du vill veta vad våra kunder tycker så kan du se filmer där de berättar om sitt val.

Unika lösningar skapar trygghet

Att vi levererar produkter med hög kvalitet är en självklarhet. Det som skiljer oss från de flesta på marknaden är att vi tar ansvar för våra produkter på lång sikt och hjälper dig att hålla koll så att du får en perfekt avloppsrening, år efter år. Generation efter generation. Det ska kännas lika enkelt som att ha ett kommunalt avlopp.

Genom våra utbildade och certifierade servicetekniker, som är experter på Biovac, har vi koll på ditt avlopp. Du kan höra av dig till din tekniker om något händer eller om du undrar över något som berör din Biovac. Våra kunder älskar att de kan få hjälp när de behöver det som mest. Det är skillnaden mellan Biovac och andra avloppslösningar.

Med serviceavtalet Biovac Trygg har du möjlighet att kontakta din servicetekniker angående både maskinella fel och drullefel, dygnet runt. Vi står redo årets alla dagar och startar en åtgärd inom 24 timmar när något har hänt. Om vi behöver åka ut till dig kostar det f.n. endast 800 kr. Resa, arbete och material ingår. Supertryggt!

Vi tar service
till
 en ny nivå

Om hur man
skaffar
 Biovac

Biovac för de
flesta behov

Boka kostnads-
fritt hembesök