Biorenare för
gråvatten / BDT
är prisvärda

 

Biovac är noga med vad vi utvecklar och säljer till våra kunder. Därför har vi ingått samarbete med Finska Vestelli för att kunna leverera prisvärda BDT-avlopp av högsta kvalitet. Den unika Biorenaren är klar marknadsledare i Finland för rening av gråvatten, vilket innebär att den renar ditt bad, disk och tvättvatten. Tack vare en genomtänkt konstruktion renas gråvattnet i en behållare utan varken sedimenteringstank eller separat markbädd. En trygg produkt för fast- och semesterboende mellan 1-10 personer med rening från 750 l/d gråvatten i områden med både hög och normal skyddsnivå.

BOKA KOSTNADSFRITT HEMBESÖK

Genomtänkt med lång livslängs

Biorenaren renar bad, disk och tvättvatten. Tack vare den genomtänkta konstruktionen, renas gråvattnet i en behållare, utan varken sedimenteringstank eller separat markbädd. Det renade vattnet leds direkt i ett dike, en stenkista eller en sluttning enligt kommunens direktiv.

Biorenaren har varken filtreringsmaterial, kemikalier eller jordmassor som behöver bytas. De enda drifts- och underhållskostnaderna är avgiften för den årliga slamtömningen, samt ca 30 SEK/månad för luftpumpens elförbrukning. Biorenaren lämpar sig som sådan även för vinterbruk.


Biorenaren lämpar sig för:

  • En- och tvåfamiljshus
  • Stora samfälligheter, campingområden mm
  • Fritidshus i periodiskt bruk
  • Välutrustade strandbastun
  • För alla slag av tomter och jordmåner
  • Även för strandområden och för områden med strängare miljökrav

Vi hjälper gärna till med hela jobbet

Till skillnad från Biovac minireningsverk, där du har all avloppsrenings i en anläggning, fungerar en BDT-anälggning endast som avloppsrening för bad, disk och tvättvatten. Till detta behöver du separat hantering av toalettens avlopp. Genom Biovacs långa erfarenhet, sedan 1982, kan vi lova att du får den hjälp du behöver med ditt avloppsbyte. Vi kommer ut på hembesök för att undersöka ditt behov. Sedan hjälper till med pappersarbetet mot kommunen och ser sedan till att din nya BDT reningsverk installeras på rätt sätt.

Du kan självklart välja att endast köpa BDT reningsverk från oss, sköta pappersarbetet själv och installera den med hjälp av din lokala gräventreprenör. Bra för dig som bor där Biovac inte kan erbjuda sina tjänster. Det kan vara skönt att veta att du har en av marknadens starkaste leverantör i ryggen när du behöver support.

 

Vi finns med lokal närvaro

En god kundrelation är allt för oss och det gäller från start. Det ska helt enkelt inte vara krångligt att byta till och sedan äga en modern avloppslösning. När du väljer Biovac får du hjälp av utvalda lokala återförsäljare som ofta är gräventreprenörer och alltid utbildade och certifierade av oss.

Vi finns över hela Sverige och växer hela tiden. Våra lokala återförsäljare hjälper dig med en grovplanering för placering av avloppet, det nödvändiga men tidskrävande pappersarbetet samt entreprenad och installation. Hela processen är viktig för att ditt nya reningsverk ska fungera som det ska i generationer framöver.

Har du frågor längs vägen kan du prata med din återförsäljare eller med oss på Biovac. Men 40 års erfarenhet från tusentals installationer i hela Skandinavien finns vi alltid där om du behöver oss. Det gäller i hela avloppets livslängd. Om du vill veta vad våra kunder tycker så kan du se filmer där de berättar om sitt val.

Våra modeller
av Biorenare

Boka kostnads-
fritt hembesök